1

И'зртени пченични зрна, кисело тесто,
Маслиново масло, Сол, Вода

1

STANDARD

И'зртени пченични зрна,
Маслиново масло, Сол, Вода, Квасец

2

NIGELLA SATIVA

И'зртени пченични зрна,
Маслиново масло, Сол, Вода, Квасец

tonus

MIX SEMKI

И'зртени пченични зрна, Ленено семе,
Сусам, Семки од сончоглед, Семки од тиква,
Маслиново масло, Квасец, Сол

tonus

МЕШАН Р'ЖАН

И`зртени пченични зрна,
И`зртени зрна `рж (30%),
Маслиново масло, Сол, Вода, Квасец

tonus

ЗБОГАТЕН СО ЧИА

И'зртени пченични зрна,
Маслиново масло, Сол, Вода, Квасец

tonus

Збогатен со ПЧЕНКА

И'зртени пченични зрна,
Маслиново масло, Сол, Вода, Квасец

Производи

Тонус - Standard

Тонус - Mix Semki

Тонус - Без Квасец

Тонус - Nigella Sativa

Тонус - Мешан р'жан

Тонус - Збогатен со ЧИА

5

Тонус - Збогатен со ПЧЕНКА

Производ

Пред 20 години лебот “Тонус” за прв пат е произведен во Русија. Тој е леб без брашно, направен директно од интегралното зрно на пченицата, доведено во  состојбата на ‘ртење. Главната цел на производство на овој леб е максимално искористување на сите хранливи состојки од зрното на пченицата.

Патентираната технологија за производство на леб без брашно “Тонус”  овозможува да се сочуваат сите корисни делови на зрното ,вклучувајќи ѓи и никулците, алеуронскиот слој и повеќеслојните лушпи.

Ендоспермот , централниот дел на зрното, што чини 78-81% од тежината на зрното се состои главно од скроб.

ЛЕБ ЗА ТРЕТИОТ МИЛЕНИУМ  

ЛЕБ “ТОНУС”  

ЛЕБ БЕЗ БРАШНО,ОД  ИЗ’РТЕНО ЗРНО ПЧЕНИЦА

Ние сме горди на ексклузивниот договор за  концесија кој го потпишавме со рускиот академик Антонов ,врз основа на кој на секој наш  производ и рекламен материјал ќе се најде  текстот:

Произведено по лиценца од ООО “AcademProduct”, Русија, www.tonushleb.ru, автор академик В.Антонов

И технологијата и специјалната опрема за производство на “ТОНУС” се патентирани.

Леб без брашно “тонус” е високо рангиран  производ за здрава исхрана. (Леб од цело зрно на пченица произведен директно од из‘ртено зрно пченица).

Историја

Во 1987 година е развиена уникатна технологија на производство на пченичен леб кој  има лековити својства и е произведен директно од жито (донесен во фаза на ‘ртење), без употреба на брашно во процесот. Исто така, во истата година формирана е и првата експериментална опрема за производство на таквиот леб.

Во 1990 година создадени се  и индустриските  машини и опрема за производство на пченичен леб од цело зрно и истиот е регистриран како трговска марка под името “Тонус”. Потоа почна масовното производство на “Тонус” леб низ Русија.

Денес “Тонус” се произведува во повеќе од 30 градови во Русија и во странство, вклучувајќи и пет европски земји, меѓу кои и нашата земја Македонија.

Носителот на лиценцата Akadem Produkt  за Македонија е фирмата ЖИТО ЦЕНТАР од Скопје, која е фабрика за леб и бели печива и која го произведува “Тонус” лебот.

Може да не пронајдете во сите маркети на:

logo-tinex1