News

Нутриционистот Цвета Динева, гостин во канал 5 ( емисиата Најд...

Нутриционистот Цвета Динева, гостин во Канал 5 ( емисијата Најдобри Совети ) на тема Тонус - Лебот на иднината !Конечно! Рускиот изум „ТОНУС“ - лебот на иднината со бројни лековити својства пристигна и во Македонија“. Тонус” лебот е препорачан од страна на Министерството за здравство на Руската Федерација и на Институтот за исхрана на Руската академија на медицински науки на Руската Федерација, како производ кој има големо позитивно влијание врз здравјето на луѓето, вклучувајќи ги и правилната исхрана на децата од училишна и предучилишна возраст и исхраната на дијабетичарите, како и диететскиот режим на исхрана. Министерството за здравство на Руската Федерација во предучилишните установи широм Руската Федерација воведе леб “ТОНУС”, како задолжителен прехранбен продукт за исхрана на деца најмалку 2 пати неделно. Лебот “ТОНУС” се препорачува за сите луѓе кои страдаат од атеросклероза и исхемична срцева болест, висок притисок, дијабетес, дебелина и болести на цревниот тракт. Општо земено, “ТОНУС” е леб за секојдневна масовна потрошувачка, кој има многу лековити и профилактички својства и исклучително висока способност за чистење на човечкиот организам. Побарајте го во маркетите на Тинекс, Веро, Зур, Рамстор,Принс, во продавниците за здрава храна Биокулт и Виола, и во сите помали маркети во вашиот град!

Posted by Tonus Leb / Тонус Леб on Friday, February 19, 2016

Нутриционистот Цвета Динева, гостин во Канал 5 ( емисијата Најдобри Совети ) на тема Тонус - Лебот на иднината !Лебот ” Тонус” содржи многу хранливи влакна. Со користење на 250g леб “Тонус“ дневно во организмот се внесуваат 40-45g влакна.Потребна дневна количина е 50g влакна. Благодарение на структурата и големината на влакната темелно се чисти површината на цревниот тракт, како и на другите системи во телото.Крвта, исто така,се прочистува Во прилог на погоре кажаното, хранливите влакна на "ТОНУС" лебот -ја стимулираат и јакнат перисталтиката и го скратуваат времето на прочистување на цревниот тракт, од моментот на добивањето на храната, 7-8 пати. По преземањето на модерната рафинирана храна тоа време е 26-27h, па дури и до 3 дена. Долгото време на задржување на храната во цревата предизвикува голем број на проблеми, пред се во развојот на патогената микрофлора, што доведува до разни болести на гастро-цревниот тракт и во најлош случај, до рак.

Posted by Tonus Leb / Тонус Леб on Monday, March 7, 2016

Other informations