Производи

6

Тонус Стандард :  изртено пченично зрно, маслиново масло,квасец,сол.

Со тостување (затоплување) се подобрува вкусот и се задржува квалитетот.

Рок на траење на собна температура рок на траење 4 дена, во фрижидер (од + 4 до +8 ) 8 дена, во замрзната состојба е 3 месеци.

Да се чува на суво и темно место.

Тонус Микс : изртено пченично зрно, маслиново масло, ленено семе, семки од тиква, семки од сончоглед, сусам, квасец, сол.

Со тостување (затоплување) се подобрува вкусот и се задржува квалитетот.

Рок на траење на собна температура рок на траење 4 дена, во фрижидер (од + 4 до +8 ) 8 дена, во замрзната состојба е 3 месеци.

Да се чува на суво и темно место.

4
5

Тонус Nigella Sativa : изртено пченично зрно, маслиново масло, црно семее (Nigella Sativa), квасец, сол.

Со тостување (затоплување) се подобрува вкусот и се задржува квалитетот.

Рок на траење на собна температура рок на траење 4 дена, во фрижидер (од + 4 до +8 ) 8 дена, во замрзната состојба е 3 месеци.

Да се чува на суво и темно место.

Тонус Мешан р'жан : И`зртени пченични зрна, И`зртени зрна `рж (30%), Маслиново масло, Сол, Вода, Квасец

Со тостување (затоплување) се подобрува вкусот и се задржува квалитетот.

Рок на траење на собна температура рок на траење 4 дена, во фрижидер (од + 4 до +8 ) 8 дена, во замрзната состојба е 3 месеци.

Да се чува на суво и темно место.

4
5

Тонус Без Квасец : изртено пченично зрно, кисело тесто, маслиново масло, сол, вода.

Со тостување (затоплување) се подобрува вкусот и се задржува квалитетот.

Рок на траење на собна температура рок на траење 4 дена, во фрижидер (од + 4 до +8 ) 8 дена, во замрзната состојба е 3 месеци.

Да се чува на суво и темно место.

Тонус Леб збогатен СО ЧИА : чиа семе кое е најбогат ботанички извор на Омега 3 масни киселини , природен извор на железо, на фосфор, магнезиум, Б витамини за поголема енергија и витамин Е кој е јак антиоксиданс со позитивен ефект на сите типови кожа.

Со тостување (затоплување) се подобрува вкусот и се задржува квалитетот.

Рок на траење на собна температура рок на траење 4 дена, во фрижидер (од + 4 до +8 ) 8 дена, во замрзната состојба е 3 месеци.

Да се чува на суво и темно место.

5
5

Тонус Леб збогатен ЗБОГАТЕН СО ПЧЕНКА : Пченката изобилува со растителни влакна кои овозможуваат здрав метаболизам и добро варење на храната, придонесува и за намалување на нивото на холестерол и шеќер во крвта, природен извор на железо, на фосфор, магнезиум, Б витамини за поголема енергија и витамин Е кој е јак антиоксиданс со позитивен ефект на сите типови кожа.

Со тостување (затоплување) се подобрува вкусот и се задржува квалитетот.

Рок на траење на собна температура рок на траење 4 дена, во фрижидер (од + 4 до +8 ) 8 дена, во замрзната состојба е 3 месеци.

Да се чува на суво и темно место.

Хранливата вредност на Тонус леб и санитарни правила и норми на Руската Федерација 2.3.2.1078-01 (индекс 3.2.2 оптимален опсег за тело)

Sanitary Rules and Norms 2.3.2.1078-01 ”Tonus” bread
Protein %, not less than 8,0-13,0 8,82
Fat, % 1,0-8,0 1,4
Carbohydrates, % 45-55 51,5
Energy, kcal 210-340 211
Thiamine (Vitamin В1), mg/100 gr 0,3-0,5 0,4
Riboflavin (Vitamin В2), mg/100 gr 0,15-0,25 0,24
Vitamin В6, mg/100 gr 0,3-0,5 0,40
Niacin (Vitamin B3), mg/100 gr 3,0-5,0 3,33
Folic acid, mg/100 gr 0,03-0,06 0,032
Iron, mg/100 gr 3,0-4,0 3,92
Vitamin Е, mg/100 gr, not less than 1,5 27,2

ГЛИКЕМИСКИ ИНДЕКС 35

Енергетска Вредност Протеини (г) Јаглени хидрати (г) Масти (г)
Енергија (кј) Енергија (кцал)
1027 245 10.8 35.5 4.87

Субстанци на храна во ТОНУС леб и бел леб

2